Ea a schimbat Jos Palaria! Interviu cu Raluca Mircea


        DSCN1185

Jos Palaria s-a transformat intr-un loc mai prietenos ca oricand. Acest lucru nu ar fi fost posibil daca nu am fi avut parte de ajutorul unei vechi prietene: Raluca Mircea. Pasionata de design interior, Raluca a reusit sa dea, prin ideile sale originale, localului nostru sclipirea de care avea nevoie.

1. Spune-ne cateva lucruri despre tine si pasiunea ta fata de designul interior.

         Ratacind multi ani prin multinationale sau institutii ale statului, m-am regasit acum mai bine de un an in designul interior. Nefiind de profesie nici arhitect, nici designer, am acceptat cu bucurie si emotie provocarea renovarii, lucrand ca si cum ar fi fost cafeneaua mea. Cred cu tarie ca acesta este secretul unui lucru bine facut: sufletul pus acolo, in fiecare perete si colt de camera, in fiecare obiect de decor. Si pentru ca spuneam mai devreme ca m-am regasit in designul interior, imi doresc sa-mi aprofundez si intaresc pasiunea cu studii de specialitate si visez la un magazin de decoratiuni interioare, pe care multe sa le fac chiar eu. Vreau sa fac rame din ipsos carora sa le dau patina timpului, ma joc uneori cu pensula, cu creionul, stric mai toate ramele care imi pica pe mana, din borcane si sticle de lapte fac vaze :) M-as muta in fiecare an doar de dragul decorarii, bineinteles ca nu de aceeasi parere este si sotul.

PicMonkey Collage

2. Ce ai vrut sa exprimi prin designul ales?

         Ideea centrala a proiectului de la Jos Palaria a fost sa creez un loc in afara timpului, care sa te separe cumva de agitatia de afara, mai ales din acea parte a orasului. Am incercat sa aduc o energie buna prin obiecte vechi (multe sunt luate din anticariate si reconditionate de o echipa de oameni priceputi cu care am lucrat) care sa coabiteze cu elementele si obiectele noi, moderne. Doar atunci consider un spatiu cu adevarat interesant si vibrant, cand aduni in acelasi spatiu, piese din timpuri diferite.

PicMonkey Collage2

3. Care au fost sursele de inspiratie?

         Imi plac spatiile care au o calitate narativa. Asa cum o casa povesteste despre cel ce locuieste in ea, asa si barul are povestea lui si i-am respectat intocmai trecutul si personalitatea. Chiar  aceasta poveste a lui mi-a fost si sursa de inspiratie, dorind sa lansez in acelasi timp o invitatie catre lumea magica a teatrului si catre visare. De fapt, mesajul integului proiect a fost acela ca arta si oamenii valorosi care o fac, teatrul fiind o arta, vor dainui peste timp, timpul fiind reprezentat de ramele in care i-am incadrat, iar noi avem datoria sa-i asezam la loc de cinste si sa cultivam dragostea pentru arta si generatiilor viitoare.

PicMonkey Collage3

4. Ce detaliu din cafenea iti place cel mai mult?

        Nu as putea spune ca am un loc preferat. Tocmai pentru ca am pus suflet in fiecare element, de la mic la mare, imi place cafenea ca un intreg, ca o poveste ce se vrea a fi.

PicMonkey Collage4

5. Ce alte pasiuni ai?

        O alta pasiune pe care o am si care este o munca in echipa, alaturi de mama si sora mea, o reprezinta torturile, in special cele decorate in martipan. Am realizat multe torturi pentru copii si partea frumoasa este ca eu insami redevin copil, dand viata personajelor copilariei mele sau ale copilariei lor.

https://www.facebook.com/Besweet.everyday

PicMonkey Collage5

Daca vrei sa iei legatura cu Raluca Mircea o poti face la: raluca.mircea22@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>